Populära varma rätter
Hummuspizza med kikärtor, citron och basilikaolja
Överraska med en pizza bianco la Sevan. Till detta recept kan du använda färdig pizzadeg eller göra din egen. Grunda med Hummus Original, mozarella, skogschampinjoner och rödlök. Toppa med citron och kikärtor och ringla över en härlig basilikaolja innan servering.
Pumpasoppa med harissa, zucchini och tahina
Smakrik falafel med en lättgjord tabbouleh på grönkål och söta aprikoser. En syrlig fetaostkräm och peperoni – milda eller heta – är gott till. Rätten är god som vardagsrätt men också på t ex julbordet som ett vegetariskt alternativ.
Falafelsallad med örtdressing, rosmarinmandlar och pärlcouscous
Den här salladen ska du passa på att göra när björnbär och färska fikon är i säsong! En härligt fräsch sallad som mättar tack vare falafel och pärlcouscous. Mandel rostad i olivolja, honung och rosmarin ger härlig crunch. Avsluta med att ringla över en yoghurtdressing smaksatt med vitlök, basilika och mynta.
Biryanikryddat libanesiskt ris med gula russin
Vårt libanesiska ris är mångas favorit - en blandning av ett långkornigt vitt ris och rostade durumvetenudlar. I det här receptet kokar du det med biryanikrydda - en populär kryddblandning i Mellanöstern. Blandningen består av koriander, gurkmeja, kanel, röd chili, kardemumma och safflor (färgtistel). Riset i kombination med saffran, gula russin, pistagenötter och mynta gör att du kommer att återvända till detta recept många gånger.