Falafelsallad med örtdressing, rosmarinmandlar och pärlcouscous

Gör denna sallad när björnbär och färska fikon är i säsong! En härligt fräsch sallad som mättar tack vare falafel och pärlcouscous. Mandel rostad i olivolja, honung och rosmarin ger härlig crunch. Avsluta med att ringla över en yoghurtdressing smaksatt med vitlök, basilika och mynta.

Ingredienser

Portioner: 4
2 dl
Sevan Pärlcouscous
Rostade mandlar:
2 dl
Sevan Mandlar Rostade & Saltade
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
några droppar
flytande honung
flingsalt
Örtdressing:
1 dl
matlagningsyoghurt
1 näve
färsk basilika
1 näve
färsk mynta
1 st
vitlöksklyfta
Falafelsallad:
1 st
avokado
2 st
färska fikon
1 dl
torkade aprikoser
1 frp (200 g)
Sevan Falafel Original
125 g
småbladig sallad
125 g
färska björnbär

Gör såhär

  1. Koka pärlcouscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 175 °C. Blanda mandlar med olivolja, rosmarin, honung och flingsalt. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 10 min. Du känner på doften när mandlarna börjar bli klara.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen.
  4. Skiva avokado, fikon, och aprikoser i lagom storlek.
  5. Stek eller fritera falafeln.
  6. Lägg ihop din sallad: varva gröna blad, dressing, pärlcouscous, avokado, fikon, aprikoser, björnbär, mandlar och falafel. Servera på en gång!