Stekt kyckling med
HUMMUS
med stekt portabello
Äntligen en bowl som förenar köttätare och vegetarianer i ett och samma recept. Blanda ihop ingredienserna i en skål och välj själv mellan kyckling och portabello, eller andra saker som finns i skafferiet. Använd gärna råvaror efter säsong!
Kyckling
2 portioner
- 1,5 dl Sevan Bulgur
- 1 msk pressad citron
- 1 msk strimlad mynta
- 1 msk strimlad bladpersilja
- 2 kycklingfiléer
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
- 1 dl vatten
- Topping:
- ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
- 1 avokado, delad och skivad
- 1 dl granatäppelkärnor
- Sevan Turkiska Pickles
- picklad rödlök och picklad gurka
- paprikapulver
- citronklyftor
- Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
- Stek kycklingen till fin färg i smör, salta och peppra under stekningen. Stek med vitlök och chiliflakes på slutet. Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt puttra 7–10 min tills genomstekt.
- Låt kycklingen vila några minuter innan de skärs i skivor.
Svamp
2 portioner
- 1,5 dl Sevan Bulgur
- 1 msk pressad citron
- 1 msk strimlad mynta
- 1 msk strimlad bladpersilja
- 2 portabellosvampar
- 1 msk smör
- salt och svartpeppar
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- ½ tsk Sevan Chiliflakes Aleppopeppar
- 1 dl vatten
- Topping:
- ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
- 1 avokado, delad och skivad
- 1 dl granatäppelkärnor
- Sevan Turkiska Pickles
- picklad rödlök och picklad gurka
- paprikapulver
- citronklyftor
- Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
- Dela och stek svamparna i smör med vatten, vitlök och chiliflakes tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra under stekning. Lägg ett lock på pannan så mjuknar svampen snabbare.
- Skär svampen i skivor.
- Lägg bulgur i fyra vida skålar. Gör en liten fördjupning i mitten av bulgurn och klicka i hummus. Fördela resterande ingredienser runt om hummusen. Lägg skivad kyckling i två av skålarna och skivad portabello i två.