Bowl med hummus, bulgur och kyckling eller portabellosvamp
Äntligen en bowl som förenar köttätare och vegetarianer i ett och samma recept. Blanda ihop ingredienserna i en skål och välj själv mellan kyckling och portabello, eller andra saker som finns i skafferiet. Använd gärna råvaror efter säsong!
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna lite och blanda med citronsaft och örter.
2. Stek kycklingen till fin färg i smör, salta och peppra under stekningen. Stek med 1 finhackad vitlöksklyfta och ½ tsk chiliflakes på slutet. Häll på ca 1 dl vatten och lägg på ett lock. Låt puttra 7–10 min tills genomstekt. Låt vila några minuter innan de skärs i skivor.
3. Dela och stek svamparna i smör, ½ dl vatten och resterande vitlök och chiliflakes tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra under stekning. Lägg ett lock på pannan så mjuknar svampen snabbare. Skär i skivor.
4. Lägg bulgur i fyra vida skålar. Gör en liten fördjupning i mitten av bulgurn och klicka i hummus. Fördela resterande ingredienser runt om hummusen. Lägg skivad kyckling i två av skålarna och skivad portabello i de två resterande skålarna.
5. Pudra lite paprikapulver på hummusen och servera med citronklyftor.