Vitlöksstekta bryt- och vaxbönor med za’atar-yoghurt och rostade mandlar

Za’atar är en kryddblandning med ursprung i Mellanöstern kan snabbt bli en favorit. Utöver timjan ingår bland annat rostade sesamfrön och sumac. Blanda med olivolja och doppa bröd i eller blanda med yoghurt, som i det här receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
400 g
bryt- och vaxbönor
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
smör
½ dl
Sevan Mandlar Rostade & Saltade
1 dl
turkisk yoghurt
½ msk
Sevan Za’atar Manakish
½ st
citron
salt och svartpeppar

Gör såhär

  1. Za’atar-yoghurt: blanda yoghurt, za’atar och skal och saft från ½ citron. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka mandlarna.
  3. Skölj och ansa bönorna.
  4. Riv vitlöken.
  5. Stek bönor i smör ca fem minuter.
  6. Lägg i vitlök och stek ytterligare fem minuter.
  7. Bönorna ska få färg men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd.
  8. Servera bönorna toppade med yoghurt och hackade mandlar.

Glöm inte att köpa hem