Vitlöksstekta bryt- och vaxbönor med za’atar-yoghurt och rostade mandlar
Za’atar är en kryddblandning med ursprung i Mellanöstern kan snabbt bli en favorit. Utöver timjan ingår bland annat rostade sesamfrön och sumac. Blanda med olivolja och doppa bröd i eller blanda med yoghurt, som i det här receptet.
Ingredienser
Portioner: 4
400 g
bryt- och vaxbönor
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
smör
½ dl
Sevan Mandlar Rostade & Saltade
1 dl
turkisk yoghurt
½ msk
Sevan Za’atar Manakish
½ st
citron
salt och svartpeppar
Gör såhär
- Za’atar-yoghurt: blanda yoghurt, za’atar och skal och saft från ½ citron. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka mandlarna.
- Skölj och ansa bönorna.
- Riv vitlöken.
- Stek bönor i smör ca fem minuter.
- Lägg i vitlök och stek ytterligare fem minuter.
- Bönorna ska få färg men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd.
- Servera bönorna toppade med yoghurt och hackade mandlar.