Vegansk kladdkaka bakad på hummus
Sugen på en kladdkaka med något lite extra? Då måste du prova detta recept där Sevan Hummus Original ingår i smeten. Kakan är helt vegansk men precis lika kladdig och god som en kladdkaka ska vara. Receptet ger en kaka.
Ingredienser
2 dl
socker
½ tsk
salt
½ dl
kakaopulver
2 ½ dl
vetemjöl
1 tsk
vaniljsocker
100 g
mjölkfritt margarin
100 g
mörk choklad
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Orginal
1 ½ dl
växtdryck
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Blanda socker, salt, kakaopulver, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke.
- Smält margarin i en kastrull och smält chokladen i ett vattenbad (gärna i en stor skål så att du kan vända ner resterande ingredienser efteråt).
- Rör ner det smälta margarinet, växtdryck och hummus i skålen med den smälta chokladen. Se till att allt blandas jämnt. Vänd ner mjölblandningen och rör runt med en slev till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad kakform (22 cm diameter) och grädda i mitten av ugnen i 20-22 minuter.
- Låt kakan svalna och servera med vegansk glass!