Ugnsrostade primörer med harissa och salta mandlar

Nyskördade primörer förhöjer alla måltider, både smak- och utseendemässigt. Passar utmärkt till både kött och fisk. Smaksatta med Tunisisk Harissa, som dessutom är välförtjänt upptagen på UNESCO:s världsarvslista blir det en höjdpunkt på middagsbordet.

Ingredienser

Portioner: 4
600 g
Primörer, tex morot, lök och rädisor
2 st
Vitlöksklyftor
1 1/2 msk
Sevan Harissa
2 tsk
Spiskummin
1/2 tsk
Salt
2 msk
Olivolja
Topping
1 dl
Sevan rostade salta mandlar
1 knippe
Bladpersilja

Gör så här

 

1. Sätt ugnen på 225°C. Skölj och skrubba primörerna. Skär av blasten på morot och rädisor. Skär morötterna i kvartar på längden. Halvera löken. 

 

2. Riv vitlök och blanda med olivolja, harissa, spiskummin med salt i en stor bunke. Lägg ner grönsakerna i bunken och blanda runt ordentligt tills alla är täckta med harissadressing. Lägg över grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 10 min.

 

3. Finhacka salta mandlar och persilja. Lägg över de rostade grönsakerna på ett stort fat och strö över mandlar och persilja strax innan servering
 

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM