Tacos med friterad kyckling, creamed corn och guacamole

Krispigt, krämigt och oemotståndligt! Här är ett enkelt recept på friterad kyckling i tortillabröd med krämig majs och färdig guacamole. Perfekt för tacofredag – frasigt, smakrikt och snabbt att laga hemma.

Frasiga kycklingtacos med creamed corn och färdig guacamole. Snabblagat, krämigt och perfekt till fredagsmyset. Anpassa styrkan med jalapeño!

Ingredienser

Portioner: 4
12 st
Små tortillabröd
2 fp
Sevan guacamole à 150 g
1 knippe
Färsk Koriander
Friterad kyckling:
300 g
Kycklinglårfilé
2 st
Vitlöksklyftor
0,5 dl
Turkisk Yoghurt
0,5 msk
Pressad limesaft
1 msk
Olivolja
2 tsk
Sevan Shawarmakrydda
0,5 tsk
Salt
2 dl
Pankoströbröd
8 dl
Rapsolja till fritering
Creamed corn:
300 g
Majskorn, frysta
1-2 msk
Sevan grön jalapeño
2 dl
Grädde
0,5 dl
Crème fraiche
0,5 st
Lime, skalet
0,5 dl
Parmesanost, riven
Salt
Smör till stekning

Gör så här

 

1. Friterad kyckling: Skär kycklingen i mindre bitar. Riv vitlök. Blanda riven vitlök, turkisk yoghurt, limesaft, olivolja, shawarmakrydda och salt till en marinad i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 1 h.

 

2. Häll ut pankoströbröd på en stor tallrik. Vänd varje bit kyckling i pankoströbröd så att hela biten täcks. Värm upp rapsolja i en stor gryta eller traktörpanna till 160°C. Se till att ha ett lock nära till hands. Fritera kycklingen, några bitar i taget, tills den är gyllenbrun och ta upp med hålslev. Låt kycklingen stå varmt fram till servering, t ex i en ugn på 50°C.

 

3. Creamed corn: Hetta upp en kastrull med smör. Stek majskornen tills de fått lite färg. Hacka jalapeño i mindre bitar. Tillsätt hackad jalapeño, grädde, crème fraiche och limeskal och rör om. Låt puttra ca 5 min. Smaka av med riven parmesanost och salt.

 

4. Värm bröden och fyll varje taco med friterad kyckling, creamed corn och guacamole. Toppa med färsk koriander.