Tacos med friterad kyckling, creamed corn och guacamole
Krispigt, krämigt och oemotståndligt! Här är ett enkelt recept på friterad kyckling i tortillabröd med krämig majs och färdig guacamole. Perfekt för tacofredag – frasigt, smakrikt och snabbt att laga hemma.

Ingredienser
Portioner: 4
Gör så här
1. Friterad kyckling: Skär kycklingen i mindre bitar. Riv vitlök. Blanda riven vitlök, turkisk yoghurt, limesaft, olivolja, shawarmakrydda och salt till en marinad i en bunke. Vänd runt kycklingen i marinaden och låt stå i kyl minst 1 h.
2. Häll ut pankoströbröd på en stor tallrik. Vänd varje bit kyckling i pankoströbröd så att hela biten täcks. Värm upp rapsolja i en stor gryta eller traktörpanna till 160°C. Se till att ha ett lock nära till hands. Fritera kycklingen, några bitar i taget, tills den är gyllenbrun och ta upp med hålslev. Låt kycklingen stå varmt fram till servering, t ex i en ugn på 50°C.
3. Creamed corn: Hetta upp en kastrull med smör. Stek majskornen tills de fått lite färg. Hacka jalapeño i mindre bitar. Tillsätt hackad jalapeño, grädde, crème fraiche och limeskal och rör om. Låt puttra ca 5 min. Smaka av med riven parmesanost och salt.
4. Värm bröden och fyll varje taco med friterad kyckling, creamed corn och guacamole. Toppa med färsk koriander.