Tabbouleh - bulgursallad
Här bjuder vi på ett recept på tabbouleh - denna smakrika och klassiska sallad som passar till det mesta! Använd helst vår fina bulgur till detta recept, som inte ska kokas utan enbart blötläggas.
Ingredienser
Portioner: 4
1 dl
Sevan Fin Bulgur
2 dl
vatten
ca 300 g
bladpersilja
ca 50 g
mynta
4-5 st (350 g)
tomater
1 st
silverlök
2 st
citroner
salt
Gör såhär
1. Lägg bulgur i en värmetålig skål. Koka upp vattnet och häll över bulguren. Låt stå tills vattnet absorberats.
2. Ta bort de grövsta stjälkarna från persiljan och myntan, finhacka resten varsamt. Finhacka tomat och silverlök.
3. Blanda bulgur, persilja, mynta, tomat och lök på ett stort fat eller i en skål. Pressa över saften från citronerna och rör om. Smaka av med salt och servera direkt.