Skivad färskpotatis med brynt za’atarsmör och salta mandlar
Sugen på något nytt till midsommarafton? Eller till vilken sommarkväll som helst? Prova färskpotatis med smör som bryns och smaksätts med za’atar. Färsk dill och rostade, saltade mandlar blir pricken över i. Smaklig måltid!
Ingredienser
Portioner: 4
1 kg
färskpotatis
100 g
smör
1 msk
Sevan Za’atar Aleppo Blend eller Sevan Za’atar Manakish
1 dl
Sevan Mandlar Rostade & Saltade
1 st knippe
färsk dill
flingsalt
Gör såhär
1. Koka färskpotatisen med en del av dillen och salt. Låt svalna en stund innan du skivar potatisen.
2. Hacka mandlarna.
3. Bryn smöret tillsammans med za’atarkrydda i en kastrull tills smöret blivit ljusbrunt och doftar karamelligt.
4. Lägg upp den skivade potatisen på ett fat, häll över det brynta smöret och toppa med mandlar, några kvistar dill och flingsalt. Servera direkt!