Quesadillas med mosad avokado, hummus & mozzarella
Hummus i quesadillas är en vinnande kombo! Variera gärna med olika sorters hummus, allt efter tycke och smak. Osten går också att variera beroende på vad som finns i kylskåpet. Äts som snittar, tilltugg eller förrätt.
Ingredienser
Portioner: 4
Avokadoröra:
2 st
avokado
½ st
citron
1 tsk
honung
½ tsk
chiliflakes
½ tsk
salt
2 st
mozzarella
1 frp
tortillabröd
1 frp
Sevan Hummus, valfri sort
1 kruka
basilika
75 g
små gröna blad (mangold eller spenat)
Gör såhär
- Avokadoröra: Mosa avokado, tillsätt saften från citronen, honung, chiliflakes och salt. Blanda ihop.
- Skiva mozzarellan.
- Ta ett tortillabröd, bred på hummus och avokadoröra. Toppa med basilikablad, små gröna blad och mozzarellaskivor. Lägg på ett till bröd som ett lock. Upprepa tills bröden är slut.
- Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillasen på båda sidorna tills de börjar få en gyllenbrun färg. Skär upp i bitar och servera direkt. Det går också bra tillaga dem i ugn på 175 °C eller på grillen.