Pumpacurry med linser, gula russin och bulgur

Den här pumpacurryn brukar gillas av alla - passa på att laga när pumporna är i säsong! Curry, ingefära, vitlök och cayennepeppar ger sting. Glöm inte att smaka av och öka mängden kryddor om du gillar hetta. Kokosmjölken rundar av smakerna och ger rätten fyllighet. Gula russin adderar med sötma och lite syrlighet. Toppa med hackade, salta jordnötter och färsk koriander.

Ingredienser

Portioner: 4
3 msk
färsk ingefära
2 st
stora vitlöksklyftor
1 st
gul lök
olja till stekning
1 tsk
cayennepeppar
1 msk
curry
1 msk
Sevan Tomatpuré
1 st (ca 1 kg)
butternutpumpa
½ st (ca 250 g)
blomkål
250 g
pak choi
1 burk (ca 400 ml)
kokosmjölk
4 dl
vatten
1 tärning
grönsaksbuljong
2 dl
Sevan Röda Linser
salt och peppar
4 portioner
Sevan Bulgur
1 dl
salta jordnötter
1 kruka
färsk koriander
1 ½ dl
Sevan Gula Russin
1 st
lime

Gör såhär

1. Riv ingefäran och hacka vitlök och gul lök. Stek i olja i en stor gryta. När lökfräset mjuknat, tillsätt cayennepeppar, curry och tomatpuré, stek ca 5 min. 


2. Skär butternutpumpa, blomkål och pak choi i stora bitar. Lägg ner dem i grytan och stek ytterligare ca 5 min. Häll på kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong, röda linser, salt och peppar. Koka 15-20 min. 


3. Under tiden curryn kokar: koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka jordnötterna och koriandern och ställ åt sidan. 


4. När linserna blivit mjuka, häll i de gula russinen och saften från limen.