Pumpacurry med linser, gula russin och bulgur
Den här pumpacurryn brukar gillas av alla - passa på att laga när pumporna är i säsong! Curry, ingefära, vitlök och cayennepeppar ger sting. Glöm inte att smaka av och öka mängden kryddor om du gillar hetta. Kokosmjölken rundar av smakerna och ger rätten fyllighet. Gula russin adderar med sötma och lite syrlighet. Toppa med hackade, salta jordnötter och färsk koriander.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Riv ingefäran och hacka vitlök och gul lök. Stek i olja i en stor gryta. När lökfräset mjuknat, tillsätt cayennepeppar, curry och tomatpuré, stek ca 5 min.
2. Skär butternutpumpa, blomkål och pak choi i stora bitar. Lägg ner dem i grytan och stek ytterligare ca 5 min. Häll på kokosmjölk, vatten, grönsaksbuljong, röda linser, salt och peppar. Koka 15-20 min.
3. Under tiden curryn kokar: koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka jordnötterna och koriandern och ställ åt sidan.
4. När linserna blivit mjuka, häll i de gula russinen och saften från limen.