Pizza med hummus soltorkad tomat och za'atar

Den perfekta middagen när man är sugen på något gott men har ont om tid. Bre Sevan Hummus på ett tunnbröd eller tunt pitabröd, toppa med vad du än har i kylen, riv över lite ost och grädda. I detta recept har vi använt Hummus Soltorkad tomat, mozarella och champinjoner. Toppa med za'atarkrydda och färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
2 st
tunnbröd av valfri sort
1 frp (275g)
Sevan Hummus Soltorkad Tomat
250 g
skogschampinjoner
12 st
babytomater
1-2 st
buffelmozzarellaost
1 burk (ca 350 g)
kalamataoliver
2 tsk
Sevan Za’atar Aleppo Blend
några kvistar basilika
riven parmesan eller pecorino

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 275 °C. Ta fram två plåtar och klä med bakplåtspapper. Ta fram två tunnbröd och lägg på varsin plåt.
     
  2. Skiva champinjonerna och mozarellan. Dela tomaterna.
     
  3. Bre en halv burk Hummus Soltorkad tomat på varje bröd.
     
  4. Toppa med skivade champinjoner, tomater, mozarella. Strö över Za'atar. Grädda i ugn 1 5-10 minuter. 
     
  5. Ta ut pizzorna, låt svalna något. Riv eller hyvla över valfri vällagrad ost och toppa med basilikablad.