Ostronskivlingskebab med pommes och rödkålssallad

Här bjuder vi på en vegansk kebabtallrik där själva kebaben ersätts med ostronskivling som kryddas med vår shawarmakrydda. Ringla vår tahinisås över och det blir en perfekt helgmåltid!

Ingredienser

Portioner: 4
Rödkålssallad:
400 g
rödkål
½ st
granatäpple
½ st
citron (saften)
2 msk
olivolja
salt
Ostronskivlingskebab:
400 g
ostronskivling
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
Sevan Shawarmakrydda
1 tsk
salt
1 msk
olivolja till stekning
Tillbehör:
4 portioner
pommes frites
Sevan Kebabpepperoni
Sevan Tahinisås

Gör såhär

1. Rödkålssallad: Strimla rödkålen fint, gärna med en mandolin. Tillsätt citronsaft, olivolja och salt. Kärna ur granatäpplet och strö kärnorna över salladen.

 

2. Ostronskivlingskebab: Riv ostronskivlingen i smala strimlor. Riv vitlöken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek ostronskivlingen tillsammans med vitlök, shawarmakrydda och salt tills den börjar bli lite krispig.

 

3. Tillaga pommes frites enligt anvisningarna på förpackningen.

 

4. Servera kebaben med pommes frites och rödkålssallad. Toppa med tahinisås och kebabpepperoni.