Krämig harissasill med lime och mynta
Det här är en krämig sill med influenser från Nordafrika. Harissa är en het chilibaserad kryddpasta smaksatt med koriander, vitlök och kummin. Den chilistarka harissan i kombination med lime och färsk mynta ger både hetta och syra. Låt den gärna stå i kylskåpet över natten före servering.
Ingredienser
1 st
lime
1 kruka
mynta
1 msk
riven färsk ingefära
1 dl
turkisk yoghurt
1 dl
majonnäs
2 tsk
Sevan Harissa
1 frp (420 g)
5-minuterssill
salt och peppar
Gör såhär
1. Riv skalet från en lime (bara det gröna). Finhacka myntan. Blanda ihop med ingefära, turkisk yoghurt, majonnäs, harissa, salt och peppar i en bunke.
2. Häll av sillen och skär den i mindre bitar. Blanda ihop med såsen. Lägg över sillen i en glasburk och ställ in i kylskåp, gärna över natten.