Hummus med karamelliserad lök, chorizo och pinjenötter

Vi älskar att prova hummus med olika tillbehör! Här en version med lök som karamelliserats i vår dadelsirap, kryddstark chorizokorv och härligt rostade pinjenötter. Ett perfekt tillbehör på mezebordet alternativt som ensamrätt med libabröd, pitabröd eller något annat gott bröd.

Ingredienser

Portioner: 2
Karamelliserad lök:
150 g
schalottenlök
1 msk
Sevan Dadelsirap
2 msk
smör
salt
Övriga ingredienser:
2 st
chorizokorvar
2 msk
pinjenötter
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
ev. basilika som garnering

Gör såhär

1. Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna med smör.  Lägg ner löken och dadelsirap. Låt sjuda länge på låg värme tills löken börjar bli genomskinlig och doftar gott, ca 20 min. Smaka av med en nypa salt.

 

2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skiva och stek chorizon.

 

3. Lägg upp hummusen på två tallrikar och toppa med karamelliserad lök, skivad chorizo och pinjenötter. Garnera gärna med några blad basilika.