Hummus med jordärtskocka och örtolja

Hummus, rostad jordärtskocka och en smakrik örtolja. En kombo som passar perfekt på mezebordet eller som tillbehör till maten. Passa på när jordärtskocka är i säsong under vinterhalvåret.

Ingredienser

Portioner: 2
Ugnsrostad jordärtskocka:
250 g
jordärtskockor
1 msk
olivolja
2 krm
salt
Örtolja
½ kruka
koriander
½ kruka
persilja
½ dl
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
½ st
citron (saften)
2 krm
salt
Tillbehör:
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original

Gör såhär

1. Jordärtskockor: Sätt ugnen på 220 °C. Skrubba jordärtskockorna och skär dem i bitar. Blanda dem med olivolja och salt och sprid ut på en plåt och stek i ugn ca 10–15 minuter. Känn med en potatissticka om de är klara.

 

2. Mixa koriander, persilja, olivolja, vitlök, saften av en halv citron och salt med en stavmixer i en bunke.

 

3. Lägg upp hummus på ett fat och toppa med jordärtskockor och örtolja.

Glöm inte att köpa hem