Harissamajonnäs
Harissa är en utmärkt smaksättare i majonnäs! Blanda harissan i färdig majo eller gör din egen, vilket är förvånansvärt enkelt. Servera majon som dipp till pommes frites eller som sås i en falafelwrap. Eller varför inte som dressing i en burgare? Receptet ger 4 portioner som tillbehör.
Ingredienser
Portioner: 4
1 st
ägg
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1-2 msk
Sevan Harissa
½ tsk
salt
1 ½ - 2 dl
rapsolja
Gör såhär
1. Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med en stavmixer i en smal mixerbunke. Häll i rapsoljan i en tunn stråle och mixa tills majonnäsen fått en fast konsistens.
2. Blanda i 1 msk harissa och smaka av. Tillsätt mer om du önskar en starkare majonnäs.