Harissa- och kikärtsfylld zucchini med bulgur och vitlökssås

Vår Harissa passar ypperligt som smakhöjare i grytor, röror och såser av alla dess slag. Här ger den hetta till en matig tomatsås som serveras med en mild vitlökssås och bulgur. Grov bulgur ger extra tuggmotstånd, men välj en mellangrov om du hellre föredrar det. Smaklig måltid!

Ingredienser

Portioner: 4
Fylld zucchini:
2 st
zucchini
1 st
gul lök
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
Sevan Harissa
2 dl
Sevan Kikärtor, konserverade och avrunna
2 dl
krossade tomater
½ tsk
salt
smör till stekning
2 dl riven
västerbottensost
Vitlökssås:
2 dl
crème fraiche
1 st
vitlöksklyfta
1/4 tsk
honung
salt och peppar
Tillbehör:
4 port.
Sevan Bulgur Grov Pilavlik

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C. Skölj och dela varje zucchini på längden. Gröp ur och grovhacka innanmätet, lägg i en skål och ställ åt sidan. Salta zucchinilängderna och låt stå tills de ska in i ugnen.

 

2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och vitlök tillsammans med harissa och kikärtor. Tillsätt krossade tomater, innanmätet från zucchinin och salt, låt koka ca 10 min. 

 

3. Torka av överflödig vätska från zucchinin och fyll den med tomatsåsen. Toppa med riven västerbottensost. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

 

4. Koka bulguren enligt anvisningen på förpackningen.

 

5: Vitlökssås: Riv vitlöken och blanda med crème fraiche och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med bulguren och zucchinin.