Grönkålssallad med tahinadressing och rostade kikärtor
En härlig, smakrik sallad som dessutom är fräsch och mättande. Grönkål är rik på järn, C-vitamin och betakaroten. Kikärtor är proteinrika och bidrar även med fibrer och mineraler. Den här salladen lagas bäst under vintern då grönkål är i säsong. Serveras med en dressing gjord på tahina.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200 °C. Blanda kikärtor med olivolja, kryddor och salt i en bunke. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugn 35–40 min.
2. Tahinadressing: Blanda tahina och olivolja i en skål. Riv ner vitlök och pressa i citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Grönkålssallad: Hacka hasselnötter. Riv av bladen på grönkålen och lägg i en skål. Massera kålen med olivolja tills bladen blivit mjuka. Blanda salladen med tahinadressing och toppa med rostade kikärtor, hasselnötter och torkade tranbär.