Chokladcrêpes på kikärtsmjöl med dadelsirap

Det går alldeles utmärkt att göra crêpes på kikärtsmjöl. Här har vi dessutom blandat ner kakaopulver i smeten för att skapa en efterrätt för alla chokladälskare. Ringla över dadelsirap innan servering och välj bär som är i säsong. Pudra över florsocker för en härlig kontrast.

Ingredienser

Portioner: 4
Chokladcrêpes
1 ½ dl
Sevan Kikärtsmjöl
½ dl
kakaopulver
2 msk
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
salt
4 dl
mjölk
2 st
ägg
smör till stekning
Topping:
Sevan Dadelsirap
färska bär
florsocker

Gör såhär

1. Börja med att blanda kikärtsmjöl, kakaopulver, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt mjölken och vispa blandningen slät. Tillsätt sist äggen och fortsätt vispa. Låt smeten stå i minst tio minuter. Det går också bra att förbereda smeten och låta den vila en längre stund i kylskåp.

 

2. Stek i smör på medelhög värme.

 

3. Servera med dadelsirap, färska bär och florsocker.