Bulgurpilaff med kikärtor och aubergine

Pilaff är en klassisk rätt från Mellanöstern och kan tillagas på många vis. Här bjuder vi på en variant med vår grova bulgur tillsammans med kikärtor, aubergine och härliga kryddor. Ersätt gärna den vanliga tomatpurén med vår paprikapuré.

Ingredienser

Portioner: 4
4 dl
Sevan Bulgur Grov
2 st
bananschalottenlök
2 st
vitlöksklyftor
1 st
aubergine
2 msk
olivolja, till stekning
2 msk
Sevan Tomatpuré eller Sevan Paprikapuré
1 msk
Sevan Sju kryddor
½ msk
cayennepeppar
8 dl
vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
2 dl
Sevan Kikärtor, avrunna
½ st
citron (saften)
salt
1 knippe
persilja

Gör såhär

1. Skölj bulgurn under kallt vatten och låt den rinna av. Finhacka lök och vitlök. Tärna aubergine i ca 1 cm x 1 cm stora bitar.

 

2. Hetta upp en stekpanna eller gryta (som du har ett lock till) med olivolja och stek löken tills den blivit mjuk. Tillsätt vitlök, aubergine, tomat- eller paprikapuré och kryddor och stek ytterligare några minuter, tills auberginen blivit lite mjuk.

 

3. Blanda ner bulgur i pannan/grytan och rör om. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Smaka av med salt. Sätt på lock och låt bulgurn sjuda i ca 15 min. Rör i kikärtorna den sista minuten av koktiden. Smaka av bulgurpilaffen med lite citronsaft och eventuellt mer salt.

 

4. Hacka persilja och strö över pilaffen precis innan servering.