Baba ganoush

Baba ganoush, denna aubergineröra som är ett givet inslag på mezebordet. Den är även god till grillat samt i all sin enkelhet tillsammans med en bit bröd. Smaklig måltid! Receptet ger 4 portioner som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
2 st
auberginer
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
Sevan Tahini
1 st
citron (juicen)
1 tsk
salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C. Lägg auberginerna i en ugnssäker form och rosta dem i ugn i ca 1h. Det gör inget om skalet blir bränt. Ta ut auberginerna och låt dem svalna en aning. Dra därefter av skalet från auberginerna.

 

2. Riv vitlöken och lägg det i en mixerbunke tillsammans med innanmätet från auberginerna, tahini, citronjuice och salt. Mixa ihop till en röra. Lägg över baba ganoushen i en liten skål och ringla gärna över lite olivolja vid servering.

Glöm inte att köpa hem