Smakrik korv med
HUMMUS
med falafel
Det perfekta receptet för en middag med olika viljor. Samla massvis av goda grejer på en och samma plåt och klicka över hummus så kan alla välja sina favoriter. Ett ypperligt tillfälle att tömma skafferiet!
Korv
2 portioner
- 250 g små potatisar
- 2 morötter
- 1 rödlök
- ½ liten spetskål
- olivolja
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- 200 g smakrik korv
- smör till stekning
- ½ citron
- ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
- bladpersilja
- rostade pumpakärnor
Falafel
2 portioner
- 250 g små potatisar
- 2 morötter
- 1 rödlök
- ½ liten spetskål
- olivolja
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- 1 förp. Sevan Falafel Original Färsk, 200 g
- ev. smör till stekning
- ½ citron
- ½ burk Sevan Hummus Original, 275 g
- bladpersilja
- rostade pumpakärnor
- Sätt ugnen på 225°.
- Skrubba potatisen. Skala och skär morot i bitar och rödlök i klyftor.
- Skär spetskålen i klyftor.
- Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Vänd ev runt efter halva tiden. Lägg på tomaterna när ca 10 min återstår av tiden i ugnen.
Korv
- Stek korven, ev skuren i bitar, i smör i en stekpanna.
- Dela och stek citronen till fin färg på snittsidan.
Falafel
- Tillaga falafeln enligt instruktion på förpackningen.
- Dela och stek citronen till fin färg på snittsidan.
- Servera korv och falafel på varsin halva av plåten eller i skålar. Klicka hummus på plåten och toppa med persilja och rostade pumpakärnor. Servera med citronen.