Shakshuka med harissa och röd jalapeño

Shakshuka är en kryddig, smakrik rätt med ursprung i Mellanöstern med ingredienser som tomat, paprika, lök och ägg som poucheras direkt i stekpannan. Vår röda jalapeño och harissa blir pricken över i. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 st
röd paprika
1 dl
Sevan Skivad röd Jalapeño
½ msk
Sevan Harissa
½ msk
paprikapulver
1 tsk
spiskummin
1 burk (400 g)
krossade tomater
1 näve
cocktailtomater
4 st
ägg
smör till stekning
salt och peppar
1 dl
persilja
1 dl
koriander
Till servering:
surdegsbröd

Gör såhär

1. Hacka gul lök, vitlök, paprika och hälften av den röda jalapeñon. Hetta upp en stekpanna med smör och stek löken och grönsakerna med harissa, paprikapulver och spiskummin ca 5 min.

 

2. Häll ner krossade tomater och cocktailtomater i stekpannan och koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Gör små gropar i såsen och knäck ner äggen. Koka under lock tills äggvitan stelnat.

 

3. Hacka persilja och koriander. Skiva bröden. När shakshukan är klar, sprinkla över koriander, persilja och resten av den röda jalapeñon. Servera tillsammans med surdegsbrödet.